torsdag 30 juli 2009

Toabekymmer

Min svärfar är byggnadsingenjör..har ägnat sitt liv åt detta. Han besiktigar och godkänner... Ha detta i minnet...

Åter till Gotlandshuset...
Det hade hänt en liten fadäs i badrummet i "vårt" hus. Min kära svägerska hade tappat en burk av nån troligen mycket dyr och superdupereffektiv antirynkkräm på toaletten så själva locket till vattenbehållaren spruckit....(ja, jag vet inte om det var just antirynkkräm, men pga av hennes fantastiskt rynkfria hy, förmodar jag att så var fallet)..Iallafall, toan fungerade ju finfint ändå, men nu skulle en ny brusefåtölj ändock installeras!!
Dags för farfar alltså...Som vanligt tjänstvillig när det gäller alla slags projekt, drog han iväg till bygghandeln, och kom snart åter med en modern, fin och nätt toastol..Ett par minuter senare var den gamla stolen ute på gården och arbetet var igång. Det går oftast väldigt snabbt när farfar fixar och trixar, så en knapp halvtimme senare var det faktiskt dags för mej att inviga tronen.
Det ser ju jättebra ut tänker jag medan jag sätter mej...KADUNK!!!! Vad är det här? KADUNK, KADUNK...Stolen liksom gungar till så fort man rör sig lite grann. Känns faktiskt som om den inte sitter fast...
-Det är nåt konstigt med toan, den liksom guppar till, säger jag.
-Nejdå, säger farfar, det ska vara så... Jag har limmat!!
-Limmat...har du inte skruvat fast stolen i golvet?
-Näää, det går inte att skruva i det här betonggolvet..
Men när han får hela familjen mot sig, går han dock motvilligt in och drar i ett par omöjliga skruvar i golvet... Problemet kvarstår dock och inte nog med det...efter ett par dar börjar en märklig odör sprida sig i badrummet. Odören tilltar och utvecklar sig formligen till en vedervärdig stank... Nåt är inte som det ska..
Farmor som levt ihop med sin man i över 40 år, inser att nu är det dags för henne att rycka in!!!Så med luren i högsta hugg, ringer hon alla VVS;are hon kan hitta.. Och deras svar är enhälligt!!! "Ett så gammalt hus...då måste ni ju specialbeställa en rottoalett, funkar inte med såna där nymodigheter".
Jaha...såklart! En ny dyr rottoalett beställs och under tiden får vi använda syrgasmask för att gå på toa...(nästan iallafall, det är väl inte så himla noga)!!!
Så kom den stora dagen...Det specialbeställda, dyra eländet anlände... Ut åkte den moderna, fina och nätta toastolen, och in kom den dyrbara tingesten. Och nu skulle ingen kunna klaga!!! Stolen skulle sannerligen skruvas fast ordentligt i betonggolvet!!!

Kan bara meddela att betinget avslutades med en sprucken rotstolsfot och 4 stygn i farfars högerhand!!!
Men nu sitter vi allafall stadigt när vi skiter!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar