måndag 10 augusti 2009

Att fiska bakom ett kylskåp...

Den där påskhelgen när farfar rev väggen på övervåningen pga att sängarna var för långa, ja då hände det faktiskt mycket mer...
Medbaxat på släpkärran, tillsammans med dom lite för långa sängarna, fanns även ett nytt STORT och fint kylskåp...ett sånt där som är fullhöjd!!!!
Äntligen skulle det bli plats med lite mat i kylen. Hittills hade vi åkt till ICA ungefär 3 gånger om dagen för att ha fräsch mat därhemma. Nu menar jag inte alls att det är otrevligt på något sätt att åka till ICA, men man känner sig lite som om man vill ta på sig solglasögon och keps tredje gången, femte dagen man är där och samma person sitter i kassan!!!
Alla var glada och förväntansfulla...mmmm!!! Farfar hade återigen använt sin tumstock och mätt så noggrannt som bara han kan. Kylskåpet skulle stå i en liten smatt, alldeles lagom stor för just ett kylskåp!!!
Så var det dags...
Ut åkte det gamla åbäket och in i köket baxades med viss möda och stort besvär den alldeles förträffligt fräscha vitvaran!!!!!
Nu skulle den bara på plats... Grabbarna, alltså min käre make, hans bror och vår älskade farfar, skulle bara trycka in det i smatten och sen skulle allt vara frid och fröjd!!! Jodå!!!!!
Nu var det ju det där med måtten...Kylskåpet visade sig vara alldeles precis för brett för att kunna gå in...så klart!!!! Farmor, jag och tjejerna låg återigen på golvet och kved av skratt... Detta var bara inte sant!!!! Jo...det var det!!!! Det knixades och bändes, svettades och fnissades.. Efter nån timme hade de äntligen lyckats klämma in kylen, och nu stod den där den stod... Väl så långt... Men nu skulle strömmen på!!! Var fanns kontakten????? Gissa!!!!!!!
Naturligtvis fanns både sladd och kontakt på baksidan av kylskåpet...oinkopplad.. ABSOLUT HOPPLÖST LÄGE!!!!
Då kom Simon, Stefans bror med den förlösande ideén...
-Jag vet....vi fiskar lite...
Och det gjorde vi, fast inte riktigt som ni nu tror utan så här.... Kylen vältes så mycket utåt som det gick...över kylskåpstaket ålade Simon med huvudet före ner bakom kylen medan vi höll honom i ett stadigt grepp i fötterna.. Med sina långa, smala armar lyckades han med en hårsmån koppla kontakten i uttaget!!! Sen var det bara att dra upp Simon, välta tillbaka kylen och hej hopp så var det klart!!!
Lätt som en plätt!!!

Nu hoppas vi bara innerligt att kylskåpet håller hela vår livstid!!!!

1 kommentar: