onsdag 26 augusti 2009

Låssmed!!!

Tillbaka till huset på Gotland...

För ett par somrar sedan tyckte farmor att det var dags att investera i ett lås som fungerade på husets "findörr".. Det gamla låset var genuint och passade förträffligt på de gamla gråblå fönsterdörrarna!! Men nu var det ju så att det inte alls fungerade till belåtenhet och det kan ju kännas ganska skönt att låsa om sig när man lämnar huset för vintern!!!
Hon hann knappast andas denna tanke förrän den uppfattades av den alltid så tjänstvillige farfar.. Ännu ett projekt...det gillar han ju!!
När vi kommer hem en eftermiddag, efter en dag i soliga Visby möts vi av något blänkande, lysande, glänsande...en solkatt kanske???
NEEEEJ då!!!
Ett helt nytt ASSA-lås!!! Rejält tilltaget, absolut låssäkert, modernaste och stabilaste designen!!!
Silverglänsande, med stor platta bakom lås och handtag, inbilat ordentligt i listerna på de gamla, fina fönsterdörrarna för annars hade det ju inte fått plats...
OJ!!! Vad glada vi INTE blev!!!
Efter ett par minuter hade farmor dragit fram målarburk och pensel och med gråten i halsen målat hela det nya, fina , rejäla, silverglänsande ASSA-låset i samma gråblå färg som dörren...
Nu syns det lite mindre, men dörrarnas utsmyckningslister lider fortfarande svårt av karvandet av kniv för att låset skulle få plats!!!

Men nu sover vi iallafall tryggt om nätterna!!!

1 kommentar:

  1. Hej farfar!! Har saknat dina historier...äntligen en ny att suga på!

    SvaraRadera