lördag 1 augusti 2009

Centimeter,Inch eller Tum???

Jag vet inte om min svärfar har en tumstock med ett helt annat måttsystem.. Men jag misstänker att det kan vara så, eller???

För att göra sommarvistelserna på Gotland ännu mer bekväma, hade farfar och farmor nu investerat i nya, rejäla och riktigt dyra sängar till sitt lilla sovrum!
Farfar hade mätt längd och bredd och nu var de lagom stora sängarna inköpta, med specialmadrasser och allt... Jodå, fint skulle det bli och gott skulle dom sova!!!
För att överhuvudtaget få upp sängarna på övervåningen krävdes mycket bök och stök...Trappan upp är ganska trång och vriden, sovrummet är litet och svårt att baxa in sängar i!!!
När vi äntligen fått ut dom gamla och upp dom nya, märker vi något ganska märkligt och otroligt.. Sängarna är exakt 3cm för långa för att på något somhelst vis få plats...
-Ehhhh...Mätte inte du pappa, frågar Stefan??
Nån typ av mumlande hörs inifrån sovrummet... Farfar sticker ut näsan....
-Det går bra det här, så här kan dom stå!!!
Jodå, han har fått in sängarna, det är bara det att huvudgaveln står på golvlisten, så sängen liksom lutar...som en uppförsbacke...
Vi bara stirrar och brister sen ut i gapskratt... Vi formligen ligger på golvet och vrider oss..
-Men Torvald...Det kan inte vara sådär...
Då blir han minsann lite butter.
Vi andra går ner för att ta en kopp kaffe och fundera på hur i hela världen vi ska lösa problemet..
Medan vi sitter där hör vi hur det börjar skrapa och dra på övervåningen... Vad gör han nu???
Jo, nu har han mätt längd och bredd på sängarna i vårt sovrum och kommit fram till att de är kortare.. Det är bara det att det är i stort sett omöjligt att byta plats på 4 vuxensängar på övervåningen.. Det är trångt och lågt till tak, en sned murstock går mellan rummen och man skulle kunna tro att sängarna är byggda på plats för att överhuvudtaget ha kommit på plats i vårt sovrum. Men har farfar bestämt sig för nåt så har han... Efter nån timme har han helt resolut flyttat runt alla 4 sängarna och ingen av oss förstår än idag hur i hela friden han fick till detta...
Nu återstod egentligen bara ett problem... Våra sängar var exakt 3cm för långa dom oxå... Nu låg vi inte bara på golvet och vred oss av skratt...nu grät vi nästan, ja, av skratt förståss!!!
Men historien slutar naturligtvis inte här... Nädå, under nästa fikapaus hörde vi återigen ljud uppifrån...men nu lät det mer som knak och brak... När vi kikar uppför trappan, ja då har han tagit ner hela innerväggen... Allt kan ju lösas på nåt sätt...Bara man blir tillräckligt butter!!

Nu finns det nya innerväggar på övervåningen...Rummet är exakt 3cm längre och ordningen återställd!!!
Varje säng på sin plats...
Fast farfar han sover numera i friggeboden!!!

1 kommentar: